RSS

20 Eylül 2012 Perşembe

MOR LAHANA TURŞUSU



MOR LAHANA TURŞUSU


Malzemeler
·                     1 kg mor lahana
·                     1,5 su bardağı üzüm sirkesi
·                     1 su bardağı su
·                     1 yemek kaşığı limon suyu
·                     2 tatlı kaşığı kaya tuzu

MOR lahana Turşusu Nasıl yapılır?
·                     Lahanayı önce dörde bölün. Sonra ince ince kıyın.
·                     Üzerine tuzu serpin ve 2-3 dakika kadar hafif sıktırarak ovalayın. Bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak, sulanır gibi olacak. Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.
·                     Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
·                     Eğer eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
·                     Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 8-10 gün kadar bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder