MOR LAHANA TURŞUSU
Malzemeler
·
1 kg mor lahana· 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
· 1 su bardağı su
· 1 yemek kaşığı limon suyu
· 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
MOR
lahana Turşusu Nasıl yapılır?
·
Lahanayı önce
dörde bölün. Sonra ince ince kıyın.· Üzerine tuzu serpin ve 2-3 dakika kadar hafif sıktırarak ovalayın. Bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak, sulanır gibi olacak. Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.
· Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
· Eğer eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
· Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 8-10 gün kadar bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder