RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

RENKLİ TURŞU

RENKLİ TURŞU

 
Kullanılan Malzemeler:
  1. 1 adet küçük ,gevşek beyaz lahana
  2. -1/2 kg havuç
  3. 1/2 kg siyah havuç(Adana yöresinde şalgam suyu yapılan havuç)
  4. 1 adet küçük karnabahar
  5. Sarımsak,2 limon
  6. Kaya tuzu,sirke,su
  7. Not:İsterseniz biber ,yeşil domates,salatalık gibi sebzelerde kullanabilirsiniz.
Hazırlık
  1. Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılır.
  2. Lahanalar dış yaprakları temizlenip,iri parçalar halinde doğranır.
  3. Sarımsaklar temizlenir.
  4. Havuçlar temizlenip ,ister halkalar ister çubuk şeklinde doğranır.
  5. Limon kabuğu soyulup, halka halka doğranır.
  6. Büyük bir tencerede 5 lt kavanoza yetecek su kaynatılır ,soğutulur.
  7. İçinde iri tuz eritilir.
Tarifin Hazırlanışı
  1. Hazırlanan malzemeler sırası ile kavanoza yerleştirilir.
  2. Bir sıra lahana ,üzerine havuç ,üzerine karnabahar ,sarımsak ,limon ,lahana ,havuç ,karnabahar,sarımsak,limon şeklinde sebzeler bitene kadar yerleştirilir.
  3. Kavanoza yerleştirme işlemi bittikten sonra içinde tuz eritilmiş su konur.
  4. Kapağı sıkıca kapatılıp güneş ışığı almayan bir yere bırakılır.
  5. 15-20 gün sonra afiyetle yenebilir.
  6. Yerken tüm sebzelerin ve turşu suyunun kıpkırmızı daha doğrusu mosmor olması enfes bir görüntü oluşturuyor.
  7. Malzemeler yenip tükenince tekrar aynı suya yeni sebzeler atabilirsiniz.
  8. Afiyet olsun……

0 yorum:

Yorum Gönder