Kullanılan Malzemeler:
- 1 adet küçük ,gevşek beyaz lahana
- -1/2 kg havuç
- 1/2 kg siyah havuç(Adana yöresinde şalgam suyu yapılan havuç)
- 1 adet küçük karnabahar
- Sarımsak,2 limon
- Kaya tuzu,sirke,su
- Not:İsterseniz biber ,yeşil domates,salatalık gibi sebzelerde kullanabilirsiniz.
Hazırlık
- Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılır.
- Lahanalar dış yaprakları temizlenip,iri parçalar halinde doğranır.
- Sarımsaklar temizlenir.
- Havuçlar temizlenip ,ister halkalar ister çubuk şeklinde doğranır.
- Limon kabuğu soyulup, halka halka doğranır.
- Büyük bir tencerede 5 lt kavanoza yetecek su kaynatılır ,soğutulur.
- İçinde iri tuz eritilir.
Tarifin Hazırlanışı
- Hazırlanan malzemeler sırası ile kavanoza yerleştirilir.
- Bir sıra lahana ,üzerine havuç ,üzerine karnabahar ,sarımsak ,limon ,lahana ,havuç ,karnabahar,sarımsak,limon şeklinde sebzeler bitene kadar yerleştirilir.
- Kavanoza yerleştirme işlemi bittikten sonra içinde tuz eritilmiş su konur.
- Kapağı sıkıca kapatılıp güneş ışığı almayan bir yere bırakılır.
- 15-20 gün sonra afiyetle yenebilir.
- Yerken tüm sebzelerin ve turşu suyunun kıpkırmızı daha doğrusu mosmor olması enfes bir görüntü oluşturuyor.
- Malzemeler yenip tükenince tekrar aynı suya yeni sebzeler atabilirsiniz.
- Afiyet olsun……
0 yorum:
Yorum Gönder