RSS

25 Eylül 2012 Salı

ADANA KEBAP













ADANA KEBAP


Malzemeler:
400 gr. kıyma
150 gr. iç yağı
tuz, pulbiber
karabiber

Garnitürü için:
6 sivri biber
3 domates
yeşil soğan
maydanoz
taze nane
kırmızı turp
havuç
lavaş

Salatası için:
2 kırmızı soğan
2 domates
nar ekşisi
zeytinyağı


150 gr. iç yağını ince olarak kesin. İç yağ ile 400 gr.kıymayı karıştırın. Üzerine tuz,karabiber ve pulbiber ilave edin ve tekrar karıştırın. Kalın tahta şişlere kebap harcını takın ve bir ucundan başlayıp elinizle uzunlamasına şekil verin.

Garnitürü için 3 adet domatesi ve 6 biberi iri olarak kesin. Domatesleri ve biberleri şişlere takın. Izgarada veya teflon tavada adana şişleri ve şişte olan domates ve biberleri pişirin. Salatası için 2 kırmızı soğanı piyaz şeklinde kesin. 2 domatesi küp olarak kesin ve karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Servis tabağına adana kebabı ve şişte olan domates ve biberleri ilave edin. Servis tabağına lavaşları ilave edin. Yanın da turp, havuç, taze nane yeşil soğan, maydanoz ve salata ile servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder