BADEMLİ TAVUKLU ÖRTÜLÜ PİLAV
2,5 su b. pirinç
1 çay b. badem
1 çay b. iri bulgur
1 pk. kuş üzümü
2 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz
su
ÖRTÜSÜ İÇİN:
1,5 su b. un
yarım pk. kabartma tozu
1 çay b. yoğurt
1 yumurta
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Sıvıyağı tencereye koyuyoruz. Bademleri ekleyip kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp bademle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
Tuzunu ekleyip üzerini bir parmak geçecek kadar su döküp suyu çekene kadar pişiriyoruz. Örtüsü için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Kabartma tozu, yoğurt, yumurta, tuz ve biraz suyu ekleyip kualk memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. Tavuğu küçük bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kavrulan tavukları ve ince doğranmış maydanozu pilava ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru merdane ile bütün bir şekilde kalıbımızdan biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Orta boy bir fırın kabının içini yağlıyoruz. Hamurun kalıbın dışında kalacak kısımlarını bıçak ile kalın şeritler kesiyoruz. Yağlanmış kalıbımıza hamuru yerleştiriyoruz. Tavuklu ve bademli pilavı ortasına döküp yayıyoruz. Kalıbın dışında kalan kısımlarını ortaya doğru kapatıyoruz. Tam ortasına yarıya bölünmüş bir domatesi yerleştiriyoruz. Üzerine bütün bademler koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder