YEŞİL BAHÇE PİLAVI
3 su b. pirinç
1 kase bezelye
1 kase iç bakla
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
5 dal yeşil soğan
2 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su
HAZIRLANIŞI: Bezelyeyi suda haşlıyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz. Pirincin suyu iyice süzülünce tencereye tereyağını koyuyoruz ve pirinci kavuruyoruz. Baklayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Yarı kıvamda haşlanmış bezelyeyi de ilave ediyoruz. Yeşil soğanı incecik doğrayıp tencereye alıyoruz. Et suyunu ve tuzu da ilave ediyoruz. Suyunu da ekledikten sonra kapağını kapattıktan sonra pişmeye bırakıyoruz. Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyıyoruz. Pişirdiğimiz pilavın altını kapattıktan sonra dereotu ve maydanozu da ilave ederek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder