RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

BALIK ÇORBASI

balık çorbası


Balık Çorbası

10 kişilik
*1 adet büyük boy levrek
*1 adet orta boy soğan (çok ince doğranmış)
*1 adet büyük boy havuç (küçük küp küp doğranmış)
*2 yemek kaşığı un (tepeleme)
*2 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
*ince kıyılmış dereotu
*100 ml çiğ krema
yapılışı
*temizlenen levrek suda haşlanır.(levrek çabuk piştiği için çatal ile kontrol ederek dağılmasını engellemeniz gerekiyor).
*balığın piştiği su sonradan çorbaya eklenmek için ayrılır.
*pişen balığın kılçıkları, balığı çok parçalamadan ayıklanır.
*önce ince doğranan soğan tereyağda iyice kavrulur.
*kavrulan soğana un eklenir ve hafif pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edilir.
*önce süzgeçten geçirilen balık suyu, ardından normal su eklenerek çorba arzu edilen kıvama getirilir.
*küp küp doğranan havuçlar suda haşlanır.(çorbanın berrak rengini bozmaması için havuçları yağda kızartmıyoruz)
*haşlanan havuçlar çorbaya eklenir.
*çorba bir süre -15 dk.kadar- kaynadıktan sonra çiğ krema çorbanın suyuyla inceltilerek çorbaya katılır.hızlı karıştırarak 10 dk kaynatılır.
*en son, pişen ve ayıklanan balık eti arzu edilen büyüklükte parçalanarak çorbaya eklenir.
*servise yakın ince doğranmış dereotu serpilir ve sıcak olarak servis edilir.
Şifa Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder