RSS

19 Eylül 2012 Çarşamba

DÖRT RENKLİ PATATES SALATASI















 


DÖRT RENKLİ PATATES SALATASI


Malzemeler:
  • 1 kilo patates,
  • 1 kase robottan çekilmiş havuç (3,4 tane),
  • 1 kase çekilmiş mor lahana,
  • yarım demet maydanoz,
  • 2 sap taze soğan,
  • tuz, karabiber,
  • zeytin yağı ve limon,
Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri haşlayıp henüz sıcakken püre yapın. İçine tuzunu ve karabiberini atıp pürenin 3 te 1ini sterçfılm serilmiş kalıba bastırarak yerleştirin. Diğer taraftan robottan çekilmiş yada rendelenmiş havuçları 2 kaşık zeytin yağında soteleyin. Mor lahanayı robota koyup içine tuz, limon suyu ve 1 kaşık zeytin yağı koyup çekin. Maydanozları ve taze soğanı minik minik doğrayın. Kalan patates püresini 3 parçaya ayırıp birine mor lahanayı katıp iyice karıştırın. Bu karışımı sade patates püresinin üzerine döşeyin. Aynı işlemi havuç ve maydanoz soğan karışımı ile tekrarlayıp kalıba karışımları dikkatlice yerleştirin. Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip limon sıkarak servis edin...Üzerini dekoratif havuçlarla ve halka soğanlarla süsleyin. Ayrıca salatanın katlarını yaparken, her birinin tuz miktarını kendi zevkinize göre ayarlayın. Salatanızı özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında ve 5 çaylarında sunabilirsiniz...
 

0 yorum:

Yorum Gönder