RSS

19 Eylül 2012 Çarşamba

ETİ PUF PUF



BİSKÜVİSİ İÇİN MALZEMELER:

100gr yumuşak tereyağ
yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı pudra şekeri(artırabilirsiniz)
yarım paket kabartmatozu
alabildiği kadar un
MARSHMALLOW İÇİN MALZEMELER:
1 poşet kremşanti
2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 çay bardağı sıcak su
üzeri için renkli şekerler,hindistan cevizi ve dr oetkerin çikolatalı şekerleri,
Bisküvi malzemeleri ile yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurup 5-10
dakika dinlendirelim…
Sonra merdane ile açıp çay bardağı ile keselim.Çok kalın açmayın bisküvi kalınlığında…
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizip üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim…
Bisküviler soğumaya bırakılsın biz marsmallow yapalım….
MARSHMALLOW YAPIMI:
1 poşet şantiyi 2 çay bardağı sütle çırpılır…
Sonra bir kasede jelatini sıcak suyla iyice eritelim ve ılınınca şantiye katıp bir iki dakika çırpalım…
Çıptığımız marshmallow’umuzu dolaba kaldıralım ve 2-3 dakika dinlendirelim….
İyice soğuyan bisküvilerin üzerine buzdolabı poşeti ile veya düz uç
taktığımız krema pompasıyla puflar gibi sıkalım…
Çok bekletmeden hemen renkli şekerlere ve hindistan cevizine bulayalım
Sonra dolapta dinlendirelim.Durdukça puflar güzelleşiyor.Kesinlikle deneyin….
 

0 yorum:

Yorum Gönder