Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)
Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin
1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
Tepsinizi yağlayıp unlayın.
Tepsinin ortasından başlayarak bir kepçe kadar kakaolu
daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın.
Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
Hamurun hepsini dökdükten sonra
eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.
Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın.
Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.
İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.
170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder