RSS

21 Eylül 2012 Cuma

GÜL POĞAÇA





















    GÜL POĞAÇA

  • 3 su bardagi ilik süt
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 2 tatli kasigi instant(kuru) maya
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • 150 gr eritilmis margarin
  • 3 yumurta aki(sarisi yüzüne)
  • yeterince un(kulak memesi yumusakliginda olana dek)
  • ici icin,beyaz peynir ve yarim demet maydonoz
  • üzeri icin cörek otu
YAPILISI:
Malzemeler kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve hamur 2 katina cikana dek ilik bir ortamda dinlendirilir,mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartilarak yukarıdaki resimde oldugu gibi sekil verilir. Böylece tepsiye dizilen pogacalar en az 20 dakika daha tepside bekletilir yine ilik bir ortamda,daha sonrasinda ise üzerine yumurta sarisi sürülüp cörek otu veya susam serpilir ve önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder