RSS

21 Eylül 2012 Cuma

SOFRANIN YILDIZI MAKLUBE



















SOFRANIN YILDIZI MAKLUBE


500 gr. kuzu eti
4 su bardağı pirinç
4 patates
1 soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
su
tuz

GARNİTÜRÜ İÇİN:

3 havuç
1 mor lahana
1 salkım domates
3 yavru marul
5 yeşil soğan
1 kg. yoğurt
1 tutam maydanoz

 HAZIRLANIŞI:Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Küçük bir tencereye sıvıyağ koyarak kavuruyoruz. Etler suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve et suyunu çekince tencereye ilave edip kavuruyoruz. Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Patatesleri soyarak dilim doğruyoruz.

İki patataesi kızartıyoruz. Tencerenin dibini yağlıyoruz. Kızartmadığımız patates dilimlerini tencerenin zeminine diziyoruz. Üzerine etleri döküyoruz. Etin de üzerine süzdüğümüz pirinci döküyoruz. Tereyağını parçalara bölerek pirincin üzerine koyuyoruz. Kızarmış patateleri de üzerine diziyoruz.

Suyunu ilave edip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Salatası için havuçları ve mor lahanayı ayrı kaplara rendeliyoruz. Domatesleri, soğanları, marulları, maydanozu ince ince doğruyoruz ve karıştırıyoruz. Öncelikle pişirdiğimiz pilavı sininin ortasına ters çeviriyoruz.

Tencereyi kaldırmadan kenarlarına havuçla ve lahanayla yıldız şekli veriyoruz.
Yıldızın dış kenarlarına karışık salatamızdan döküyoruz. Yıldızın iç kısımlarına da çırpılmış yoğurtla dolduruyoruz.
Son olarak tencereyi kaldırıyoruz ve servis ediyoruz.



0 yorum:

Yorum Gönder