RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

GÜL REÇELİ

GÜL REÇELSİZ OLMAZ

 
Kullanılan Malzemeler:
  1. 3 su bardağı kokulu gül yaprağı
  2. 1kg.Toz Şeker
  3. 1 Limon
  4. 1 bardak Su
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
  1. Gül yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra beyaz olan kısımları kesin.Bir tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı şeker dökün. Şekerle gül yapraklarını ovun. 10 dakika dinlenmeye bırakın.. Kalan şekeri ilave edin.
  2. Bir su bardağı suyu koyun.Önce hararetli ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Oluşan köpükleri tahta kaşıkla alın. Reçelin olup olmadığını anlamak için bir tahta kaşıkla çay tabağına damlatın eğer reçel suyu dağılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Reçeli indirmeden 10 dk. önce limon suyu atın.
  3. Gül reçelinizi ateşten alıp kuru ve temiz kavanozlara alıp soğutun.

0 yorum:

Yorum Gönder