RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

ARMUT MARMELATI

 0f942dbf Armut Marmelatı

ARMUT MARMELATI


 
Kullanılan Malzemeler:
  1. 1 kilo armut
  2. 500 gram toz şeker
  3. karanfil
 
Tarifin Hazırlanışı
  1. Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun.
  2. Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin.
  3. Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin. Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
  4. Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın. Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın. Serin bir yerde saklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder