Kullanılan Malzemeler:
- 1 Kg sert şeftali
- 1 Kg toz şeker
- 1 Adet limon suyu
- su
- Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyin.
- Derin bir tencereye toz şekeri koyun.
- Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
- Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
- Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın.
0 yorum:
Yorum Gönder