RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

MÜRDÜM ERİĞİ MARELATI

 
MÜRDÜM ERİĞİ MARELATI

Kullanılan Malzemeler:
  1. *1 kilo mürdüm eriği
  2. *1 kilo şeker
  3. *1 yemek kaşığı limon suyu
  4. *Yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlık
  1. Eriklerimizi güzelce yıkayıp bir süzgece alıyoruz.
Tarifin Hazırlanışı
  1. Fazla suyu süzülen eriklerimizin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye bölüyoruz.Tencerimize eriklerimizi güzelce yaydıktan sonra şekerimizi üzerine döküp hem o güzel suyunun ortaya çıkması için hemde eriklerimizin iyice yumuşaması için 1 gece bekletiyoruz.Ertesi gün tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyup kaynatmaya başlıyoruz,üzerinde oluşan köpükleri itinayla alıyoruz ki marmelatımız cam gibi ve uzun süre dayanıklı olsun.7-8 dk kaynattığımız eriklerimizi blendırla parçalayıp 4-5 dk daha kaynatıyoruz.Bu esnada limon suyumuzuda sıkıyoruz.Ocağın ateşini kapattıktan sonra tarçınımızı ekleyip karıştırıyoruz.Birazcık soğuttuğumuz marmeladımızı kuru kavonazlarımıza doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Afiyet olsun
  2. Püf noktası:
  3. Reçelin oldup olmadığını anlamak için,bir cam tabağa 1 kaşık konur, buzdolabına alınır, az beklenir, reçel kıvamı olmuşsa tamamdır.
  4. Bir de reçel veya marmellat çok kaynatılırsa, rengi döner ve çok koyulaşır.

0 yorum:

Yorum Gönder