750 gr
hamsi,
| |
1 ½ Su Bardağı
Pirinç
| |
2 tane kuru
soğan,
| |
1 yemek kaşığı
Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre),
| |
2 Su Bardağı
Su
| |
1 yemek kaşığı
Kuş Üzümü,
| |
1 yemek kaşığı
Dolmalık Fıstık,
| |
Yani Bahar, Tuz,
Pul Biber
Hamsileri
kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın.
Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun. İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın pilav pişedursun, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye sırtları tepsiye gelecek şekilde sıra sıra dizin.
Dizerken ortadan
başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun. Pilav pişince
iyice karıştırın, hamsilerin üzerine yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde
pilavın üzerine dizin. 180-200 dereceli önceden ısıtılmış fırında hamsiler
pembeleşene kadar kızartın.
| |
Sıcakken Servis
Yapın
|
18 Eylül 2012 Salı
HAMSİLİ PİLAV
Etiketler:
PİLAVLAR
0 yorum:
Yorum Gönder