Malzemeler:
6 çay bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet patlıcan
1 büyükboy soğan
2 büyükboy patates
2 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar kuş üzümü, salata malzemesi
YAPILIŞI:
Pirinç kişi sayısına göre ayarlanarak yıkanır
ve tuzlu sıcak suda bekletilir. Kuşbaşı doğranmış et düdüklü tencerede
haşlanır.Patates,patlıcan ve havuçlar halkalar halinde kesilip tuzlanarak yağda
kızartılır. Ayrı bir kaba alınır. Bekletilen pirinç ayrı bir tencerede
tereyağında kavrularak bir kaba konur. Haşlanan et de hafif yağda
kavrulur.
Soğanlar halkalar halinde kesilerek asıl
yemeğin yapılacağı tencerenin dibine dizilir.(Pilavın dibini tutmaması için)
Sıra ile üzerine bir miktar et,patates,havuç,patlıcan dizilir.Bir miktar da kuş
üzümü atılır.Üzerine kavrulan pirincin 3 te biri dökülerek düzlenir. Bu işlem 3
kez tekrarlanır. 3. tekrarda pirincin malzemeleri tam kapatmasına dikkat
edilir.Bir miktar tuz ilave edilerek pirinç dağılmayacak biçimde üzerini 2
parmak kalınlığında kapatacak kadar kaynamış su ilave edilir. Kısık ateşte
pişirilerek 5 dakika dinlendirilir. Tencere tepsiye ters çevrilerek bir süre
sonra kaldırılır. Etrafı salata ve yoğurtla süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder