RSS

18 Eylül 2012 Salı

KADAYIFLI İRMİK TATLISI


KADAYIFLI İRMİK TATLISI


200 gr. tel kadayıf
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. tereyağı
1 tatlı k. tarçın
1 su b. ceviz
İRMİKLİ KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
6 çorba k. irmik
1 su b. toz şeker
1 çorba k. nişasta
1 pk. vanilya

HAZIRLANIŞI: Tel kadayıfı doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. Altını açıyoruz ve tahta kaşıkla karıştırarak hafif kavuruyoruz. Şekeri ve az sıvıyağı döküyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra tereyağını ekliyoruz. Cevizi küçük küçük kırıp tencereye ekliyoruz.

Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekliyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz.
Kreması için sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyoruz. Ocağın altını yakıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.

Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dolaba girecek soğukluğa geldiğinde dolapta soğutuyoruz. Soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder