RSS

20 Eylül 2012 Perşembe

İNCİR DOLMASI












İNCİR DOLMASI
  • 15-20 adet kuru incir
  • iri dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre İncir Dolması Tarifini vermeye başlayabiliriz. İncirleri yumuşaması için kadar bir saatkadar ılık suda bekletin. Yumuşayan incirlerin içini elinizle açıp dövülmüş ceviz ile doldurun.

    Hazırladığınız dolmaları sığ 1 tencereye sıra ile yerleştirin. Üzerine şekerli suyu ve zeytin yağını gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilerseniz kaymak ile servis yapın.

    0 yorum:

    Yorum Gönder