RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

KARIŞIK KURU MEYVE REÇELİ

 : 6a6c1d33 Karışık Kuru Meyve Reçeli

KARIŞIK KURU MEYVE REÇELİ


Kullanılan Malzemeler:
  1. 1 adet limon
  2. 1 su bardağı su
  3. 1/2 limon suyu
  4. 1 adet çubuk tarçın
  5. 1/2 karışık meyve (kayısı, üzüm, incir)
  6. 1 kg toz şeker
  7. 1 çay kaşığı tereyağ
 
Tarifin Hazırlanışı
  1. Kuru meyveleri yıkayıp temizleyip küp küp doğrayın. Limon kabuğunu rendeleyin. Geniş bir tencereye su, limon suyu ve meyveleri ekleyin orta ateşte kaynatın. Şekeri de ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Limon rendesi, çubuk tarçını ilave edin. 10-15 dakika kaynatın. Reçelin kıvamını kontrol edin. Yeterli kıvamda değilse pişirmeye devam edin. İneceğine yakın içine bir kaşık tereyağ ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşten indirin.
  2. Reçel soğutulurken kapağının açık olması gerekir. Yoksa reçel sulanır. Reçelin kıvamını anlamak için az olarak tabağa damlatın katı şekilde duruyorsa olmuştur yayılıyorsa biraz daha kaynaması lazımdır. Bir çay kaşığı tereyağ reçelin dayanıklılığını artırır

0 yorum:

Yorum Gönder