RSS

20 Eylül 2012 Perşembe

KARNIYARIK TARİFİ















KARNIYARIK TARİFİ
Malzemeler :
5 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
Sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
2 orta boy soğan (doğranmış)
3-4 diş sarımsak
250 gr. kıyma
4 adet ortaboy domates
bir tutam maydanoz,
tuz, karabiber,
1 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
5 adet sivribiber
Yapılışı :
1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
2- Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
3- Bir tavaya sıvıyağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın.
4- Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın.
5-Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun.
6- Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız yada rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
7- Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin.
8- 1 s bardağı suyu  kalan domates püresi ve saklça ile karıştırın. Sosu tepsinin kenarından dökün.
9- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.
  BİR PÜF NOKTA VEREYİM:
patlıcanı soyduktan sonra bir tarafından hafifce çizin diğer tarafınıda fotoğraftaki gibi kesiN.Neden böyle yapıyoruz:
1-Acısı daha iyi çıkıyor
2-Kızarttığımız zaman içi güzel pişiyor
3-Daha çok kıyma alıyor

Posted by Picasa

0 yorum:

Yorum Gönder