RSS

18 Eylül 2012 Salı

KIRMIZI BİBER PÜRESİ


KIRMIZI BİBER PÜRESİ
5 kg kırmızı biber
3 çorba k. kaya tuzu
1 çay b. sıvıyağ

HAZIRLANIŞI: Kırmızı biberleri yıkayıp kafalarını kesiyoruz ve içlerini temizliyoruz. Biberleri küp küp doğruyoruz. Parça parça doğrayıcıdan geçiriyoruz. Büyük bir tencereye yağı döküyoruz. Biber püresini de tencereye alıyoruz. Altını açarak pişmeye bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu da atıyoruz. Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Ara ara kaynatarak pişirdikten sonra kaynamaya devam ederken kavanozlara püreyi dolduruyoruz. Kavanozların ağzını kağıt havluyla kurulayarak kapaklarını kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.

Bir gün bu şekilde beklettikten sonra ertesi gün düzeltiyoruz ve kışın kullanmak üzere kaldırıyoruz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder