RSS

18 Eylül 2012 Salı

ŞEFTALİ KONSERVESİ



ŞEFTALİ KONSERVESİ


4 kg şeftali
2 kg toz şeker
4 kabuk tarçın
4 su b. su

HAZIRLANIŞI: Şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Şeftalileri soyuyoruz ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Kavanozların içine yarım şeftalileri sığdığı kadar üstüste yerleştiriyoruz.Her kavanozun içine birer tane de kabuk tarçın koyuyoruz. Bir kısmını bu şekilde hazırlıyoruz bir kısmını da ikiye böldüğümüz şeftalileri küp doğruyoruz.
Doğradığımız şeftalileri kavanozlara dolduruyoruz. Kaynayan şerbeti kepçeyle kavanozlara paylaştırıyoruz. Şerbet eğer kapak kısmına bulaşmışsa kağıt havluyla siliyoruz. Kapaklarını sıkıca kapatıyoruz. Büyük bir tencerede su kaynatıyoruz.

Hazırladığımız konserveleri beze sarıyoruz.Kaynayan suya koyuyoruz. Camlar birbirine değmesin diye beze sarıyoruz. Bu şekilde 40-45 dakika kaynatıyoruz. Püf noktası: şeftaliler sert olmalı olgunlaşmışsa olmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder