RSS

18 Eylül 2012 Salı

MİLFÖYLÜ KOLAY MANTI

milfoylu-kolay-manti-tarifi

MİLFÖYLÜ KOLAY MANTI


6 yaprak milföy
İÇ HARCI İÇİN:
250 gr. kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI: Milföy hamurlarını merdane ile biraz büyütüyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına koyuyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu ekliyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Milföy hamurlarını 9 parçaya bölüyoruz.

Ortalarına iç harcımızdan koyup kenarlarını yukarı doğru kapatıyoruz. Fırın tepsisine koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Sosu için, sarımsağı doğrayıp yoğurt ile karıştırıyoruz.

Pişen mantıları servis tabağına alıyoruz. Üzerine yoğurt sosunu döküyoruz. Tereyağı ve kırmızı biberi tavada kavurup üzerine dökdükten sonra servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder