RSS

18 Eylül 2012 Salı

KAŞARLI KIYMALI PİDE BÖREK

kasarli-kiymali-pide-borek-tarifi

KAŞARLI KIYMALI PİDE BÖREK


3,5 su b. un
yarım pk. yaş maya
yarım çay b. zeytinyağı
1 çorba k. kekik
su
tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 pk. mantar
300 gr. kıyma
1 soğan
1 kırmızı biber
1 tutam maydanoz
100 gr. kaşar peyniri
1 çay b. su
sıvıyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı ortasına koyuyoruz. Zeytinağı ve biraz suyu ortasına döküyoruz. Tuz ve kekiği unun üzerine serpiyoruz. Unu almadan önce mayayı elimizle karıştırıp çözüyoruz. Çözüldükten sonra unla birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz.

Üzeri için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Mantar, soğan, kırmızı biber ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp kıymaya ekliyoruz.

Kaşar peynirini küp bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Tuz, 1 çay bardağı su, sıvıyağ ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru merdane ile bütün bir şekilde yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine göre açıyoruz. Tepsiye koyuyoruz. Üzerine kıymalı karışımı döküp yayıyoruz. Dilimliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder