RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

VİŞNE REÇELİ

vişne reçeli

visnereceliforumdas Vişne Reçeli Resimli tarif,vişne reçeli nasıl yapılır
Malzemesi:

- 1 kg. iri taneli vişne
- 1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
- 1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limontuzu
Yapılışı ve Hazırlanması:
1. Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın. Bir çekirdek çıkarıcı, kibrit çöpü ya da firkete ile sap kısmından girerek çekirdeklerini çıkarın.
2. Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun. Vişneler suyunu verip şeker iyice ıslanmayıncaya kadar tencereyi kapağı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin
3. Reçeli ateşe oturtarak orta ateşte, hiç su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, köpüğünü sürekli alarak reçel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika kaynatmayı sürdürün.
4. Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder