RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

HAVUÇ REÇELİ


HAVUÇ REÇELİ


Kullanılan Malzemeler:
  1. 1 kg. havuç
  2. 1 kg. 250 gr. toz şeker
  3. portakal
  4. 2 greyfurt
  5. 2 elma
Hazırlık
  1. HAVUÇLARI YIKAYIP,KABUKLARINI SOYUN VE RENDELEYİN.DİĞER MEYVELERİ DE YIKAYIN VE SUYUNU SIKIN.
Tarifin Hazırlanışı
  1. 1 kg havucun kabukarını soyun.Havuçları rendeleyin.Tencereye rendelenmiş havuçları ilave edin.2 adetportakal,2 greyfurt sıkın.Tencereye havuçların üzerine portakal suyu ve greyfurt suyunu ilave edin.Üzerine 2 adet elmayı rendeleyin.
  2. Havuçlar yumuşadıktan sonra üzerine toz şekri ilave edin ve kaynamaya bırakın.Havuç reçeli kaynadıktan sonra en son olarak 1 çorba kaşığı kadar sirke ilave edin.Daha sonra kavanolzara boşaltın soğudıuktan sonra kapağını kapatın.
  3. NOT: BEN BİRDE PORTAKAL KABUKLARINI RENDELEYİP EKLEDİM REÇELE MİSLER GİBİ Bİ REÇEL OLDU. AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder