RSS

18 Eylül 2012 Salı

YAYLA ÇORBASI


YAYLA ÇORBASI


1 çay b. pirinç
1 su b. et suyu
2 çorba k. un
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
su
tuz
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
nane
HAZIRLANIŞI: Yoğurdu, unu, yumurta sarısını tencereye alıp çırpıyoruz. İçine soğuk su koyup kıvamını açıyoruz ve tencerenin altını açıyoruz. Karıştırarak sıcak su ve et suyunu veriyoruz.

Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Pirinç haşlanıp çorba kayanayana kadar pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kaynayan çorbayı servis kasesine alıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve içine nane atıyoruz. Çorbanın üzerine sosunu dökerek servis ediyoruz.












 

0 yorum:

Yorum Gönder