RSS

18 Eylül 2012 Salı

ABANT ÇORBASI


ABANT ÇORBASI

150 gr. kıyma
1 patates
1 soğan
1 kase yoğurt
2 çorba k. un
1 yumurta sarısı
yarım limon
1 tutam dereotu
1 çorba k. tereyağı
su
tuz

HAZIRLANIŞI: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine tuz ve karabiber atıyoruz ve yoğuruyoruz. Küçük küçük köfteler yuvarlıyoruz. Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.

Köfteleri hafif unluyoruz ve tencereye atıp kızartıyoruz. Biraz soğuk su döküp karıştırıyoruz. Suyu kaynayınca sıcak suyunu veriyoruz. İçine patatesi rendeliyoruz. Tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, bir kaseye yoğurdu koyuyoruz. Un, yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ilave ederek çırpma teliyle çırpıyoruz.

İçine soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz. Kaynayan çorbadan birkaç kepçe terbiyeye yavaş yavaş katıp karıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbanın içine kesilmeden yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz ve servis ediyoruz.





 

0 yorum:

Yorum Gönder