RSS

18 Eylül 2012 Salı

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI


KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI

3 patlıcan
1 soğan
1 su b. süt
2 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 tutam dereotu
1 su b. et suyu
tuz
su

HAZIRLANIŞI:Patlıcanı közlüyoruz ve soyuyoruz. Bıçakla ince ince doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye unu, tereyağını ve soğanı koyup çırpma teliyle topaklanmamasına dikkat ederek kavuruyoruz. Et suyunu ve sütünü döküyoruz. İyice çırpma teliyle karıştırdıktan sonra sıcak suyunu veriyoruz.Tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca servis tabağına döküyoruz. Üzerine doğranmış dereotunu serperek servis ediyoruz.



 

0 yorum:

Yorum Gönder