RSS

18 Eylül 2012 Salı

HÜNKAR BEĞENDİ

hunkar-begendi-tarifi

HÜNKAR BEĞENDİ


5 patlıcan
3 çorba k.un
2 su b.süt
1 su b.kaşŸar peynir rendesi
sıvıyağŸ
tuz
karabiber
œÜZERİ İÇİN:
300 gr.kuzu eti
1 kase mantar
1 soğŸan
3 dişŸ sarımsak
2 domates
2 biber
1 çorba k.salça
1 defne yaprağŸı
sıvıyağŸ
tuz
su

HAZIRLANIŞI: Hünkar beğŸendi için, kuzu etini sıvıyağŸda kavrulmaya alın. Üœzerine doğŸanmışŸ soğŸan ve sarımsakları ilave edin. Mantar ve salçasını da ekeldikten sonra bir süre daha kavurun. Daha sonra üzerine yemeğŸi pişŸirebilecek kadar su verin. Bir süre pişŸtikten sonra içerisine defne yaprağŸı, doğŸranmışŸ domates ve biberi de ilave ederek pişŸrin.

BeğŸendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Unu tencereye alın biraz kavrulduktan közlenmişŸ patlıcanları ince doğŸrayıp ekleyin. Bir süre eze eze kavurun.

Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edin ve karışŸtırmaya devam edin. İyice özleşŸince içerisine en son kaşŸar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karışŸtırın. BeğŸendi ve et hazırlanınca, servis tabağŸına beğŸendi yayılır. Ortası açılarak et ortasına yerleşŸtirilerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder