RSS

18 Eylül 2012 Salı

TAVUKLU TANTUNİ

tavuk-tantuni-tarifi

TAVUKLU TANTUNİ


700 Gr.Tavuk But
2 SoğŸan
2 Kırmızı Biber
1 Kase Biber Sos
2 DişŸ Sarımsak
2 ç‡orba K. Biber Salçası
4 Salkım Domates
Tuz
Kekik
Kimyon
LavaşŸ

HAZIRLANIŞI: Tavuklar pişŸerken, soğŸanı, sarımsağŸı, biberleri ve domatesleri küçük küçük doğŸruyoruz. Tavuk butlarının etlerini küçük kuşŸbaşŸı şŸeklinde doğŸruyoruz. Derin bir tavaya sıvıyağŸı döküp üzerine tavukları alıyoruz biraz tahta kaşŸıkla kavurduktan sonra kendi haline bırakıyoruz. Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişŸiriyoruz.

Tavuklar pişŸerken, soğŸanı, sarımsağŸı, biberleri ve domatesleri küçük küçük doğŸruyoruz. TavuğŸun üzerine doğŸranmışŸ soğŸanı, sarımsağŸı ve kırmızı biberi de ekleyip kavuruyoruz.

Ardından biber salçasını ve biberli sosu koyuyoruz ve karışŸtırıyoruz. PişŸmesine yakın domatesleri de ilave ediyoruz. Tuzunu, kimyonunu ve kekiğŸini de ilave ediyoruz. LavaşŸlarımızı açarak içlerine tavuklu harcı paylaşŸtırıyoruz ve dürümlerimizi sarıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder