TAVUKLU TANTUNİ
700 Gr.Tavuk But
2 Soğan
2 Kırmızı Biber
1 Kase Biber Sos
2 Diş Sarımsak
2 çorba K. Biber Salçası
4 Salkım Domates
Tuz
Kekik
Kimyon
Lavaş
HAZIRLANIŞI: Tavuklar pişerken, soğanı, sarımsağı, biberleri ve domatesleri küçük küçük doğruyoruz. Tavuk butlarının etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Derin bir tavaya sıvıyağı döküp üzerine tavukları alıyoruz biraz tahta kaşıkla kavurduktan sonra kendi haline bırakıyoruz. Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Tavuklar pişerken, soğanı, sarımsağı, biberleri ve domatesleri küçük küçük doğruyoruz. Tavuğun üzerine doğranmış soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi de ekleyip kavuruyoruz.
Ardından biber salçasını ve biberli sosu koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Pişmesine yakın domatesleri de ilave ediyoruz. Tuzunu, kimyonunu ve kekiğini de ilave ediyoruz. Lavaşlarımızı açarak içlerine tavuklu harcı paylaştırıyoruz ve dürümlerimizi sarıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder