![ispanakli-peynirli-kesme-borek-tarifi ispanakli-peynirli-kesme-borek-tarifi](http://www.oktayustam.com.tr/wp-content/uploads/2012/04/ispanakli-peynirli-kesme-borek-tarifi.jpg)
ISPANAKLI PEYNİRLİ KESME BÖREK
4 su b. un
1 çay b. sulu yoğurt
3 çorba k. sirke
4 çorba k. sıvıyağ
tuz
su
KAT ARALARI İÇİN:
3 çorba k. yoğurt
1 yumurta
2 çorba k. tereyağı
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
1 demet ıspanak yaprağı
1 soğan
200 gr. tel peyniri
sıvıyağ
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıp ortasına havuz açıyoruz. Sulu yoğurt, sirke ve sıvıyağı ortasına koyuyoruz. Tuzu unun üzerine serpiyoruz. Ortaya biraz su ekleyip sıvılardan başlayarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz.
Doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatıyoruz. Hamuru 12 bezeye bölüyoruz. Yoğurdu geniş bir kaba alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz.
Erimiş tereyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Hamurlar merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. İlk altı hamuru aralarına yoğurtlu karışımdan sürerek tepsiye yerleştiriyoruz. Altını hamurun üzerine ıspanaklı harcımızı yayıyoruz. Üzerine tep peyniri doğrayıp serpiyoruz. Diğer 6 hamuruda aralarına yoğurt sosundan sürerek üstüne yerleştiriyoruz. En üste yumurtanın sarısını sürüp kare bir şekilde dilimliyoruz. Sosunu çekmesi için 15-20 dakika bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder