RSS

18 Eylül 2012 Salı

SOSLU ISPANAKLI BÖREK

soslu-ispanakli-borek-tarifi

SOSLU ISPANAKLI BÖREK


4 yufka
1 kg ıspanak yaprağı
100 gr. beyaz peynir
tuz
karabiber
SOSU İÇİN:
1 kase yoğurt
1 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta

HAZIRLANIŞI: Ispanak yapraklarını yıkayıp kurutuyoruz ve doğruyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz ve ikiye bölüyoruz. Her yarım yufkanın içine ıspanak koyuyoruz.
Üzerine peynir rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini de atıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığımız ruloları yağlanmış tepsiye yuvarlayarak yerleştiriyoruz.

Sosu için, yoğurdu, eritilmiş tereyağını, sıvıyağı ve yumurtayı karıştırıyoruz. Sosu da böreğin üzerine döküyoruz. Üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder