Tavuk kavurma
Malzemeler:
2 adet soğan
½ su bardağı sıvıyağ
4 diş sarımsak
1 kg. Kuşbaşı Tavuk
2 adet yeşil çarliston biber
2 adet kırmızı çarliston biber
4 adet domates
1 tutam tuz
1 tutam kekik
Hazırlanışı:
Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsakları da doğrayarak tencereye atın ve kavurmaya devam edin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu tencereye atarak iyice karıştırın. Biberleri doğrayın ve tencereye ekleyin. İyice karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. 1 tutam tuz, toz tavuk bulyon, kekik
ekleyerek harmanlayın. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder