RSS

24 Eylül 2012 Pazartesi

TAVUKLU MANTARLI GÜVEÇ

TAVUKLU MANTARLI GÜVEÇ

 forumdasnetmantarlitavu Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi
Güveç Malzemeleri :


600 gr. Tavuk göğsü
200 gr. mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
4 adet domates
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve baharat
Tavuk Güveci Yapılışı :
Piliç etini kuşbaşı doğrayalım. Bir tencereye, sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ilave edelim. Pembeleşinceye kadar kavurup, tavuk etlerini ilave edelim.
Tavuklar kızarınca, doğranmış biber, ve dörde bölünmüş mantarları ilave edelim. 3-4 dakika kavuralım. Kuşbaşı doğranmış domatesleri, baharatları, suyu, ve tuzunu katalım. Yemeğimizi 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, güveç kaplarına dökelim.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim. 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım…

0 yorum:

Yorum Gönder